Emigraciona žarišta u Bosni i Hercegovini: Demografski, ekonomski i sociološki činioci - Tanić, Živan (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2010)
Članak je objavljen u časopisu Pregled, br. 6, 1973. godine.