Savremena etnologija ili etnografija: Osvrt na članak S. Kulišića: "Antiistorizam funkcionalne škole u etnologiji" - Filipović, Milenko S. (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2010)
Članak je objavljen u časopisu Pregled br. 3-4, 1956. godine.