Nekoliko podataka o razvoju slikarstva u Bosni i Hercegovini na početku XX vijeka - Jablan, Vera (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2010)
Rad je objavljen u časopisu Pregled br. 3, 1953. godine.