Bosanska crkva i Pataneri : Današnje naučno stanje ovog pitanja - Glusac, Vaso (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2010)
Rad je objavljen u časopisu Pregled, br. 10, 1927. godine.