Panta rei - Čerkez, Mirza (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2015)
U ovom radu autor će pokušati prikazati put i tokove kojim se kreće visoko obrazovanje unutar konteksta dubokih i značajnih promjena koje su se zbile u Evropi i svijetu unutar turbulentnog konteksta dvadesetog vijeka, njihovom odrazu na situaciju u Bosni i Hercegovini i kako spremno dočekati izazove dvadeset i prvog.