Srebrenica je planetarno pitanje / Srebrenica is the Issue of Planetary Proportions - Pejanović, Mirko (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2020)
This text is a review of a bool "O ljudskim pravima i njihovom kršenju na području općine Srebrenica" (Human Rights and Their Violation in the Srebrenica Municipality) by Dr. Mirsad Cvrko, Sarajevo: Promocult, 2019.