Proturječno biće patriotizma - Novalić, Fahrudin (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2012)
Tekst je prikaz knjige Esada Zgodića Kultura patriotizma: o vrlinama i porocima jedne ljubavi, Sarajevo, BZK „Preporod“, 2011, 384 str.