Nakon smrti postmodernizma - Kirby, Alan (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2012)
U ovome radu profesor engleske književnosti Alan Kirby iznosi i dokazuje svoju tezu kako je postmodernizam stvar prošlosti. Crpeći argumente iz savremenih dešavanja u kulturi i njenih proizvoda, profesor Kirby pokušava potkrijepiti svoju tezu dokazima kako je na prelazu iz 20. na 21. vijek pod pritiskom novih tehnologija i savremenih društvenih sila postmodernizam ustupio svoje mjesto vodećeg svjetonazora, načina razmišljanja i kulturnog obrasca jednoj novoj paradigmi i raspodjeli snage i moći unutar stvaranja i primanja proizvoda kulture.