Politička komunikacija i javna sfera - Hrnjić, Zarfa (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2010)
U radu razmatramo ulogu i utjecaj spin doktora naprocese političkog odlučivanja i na medije,«pse čuvare» čija je tradicionalna misija da objektivnom, potpunom i nepristrasnom informacijom omoguće participiranje javnosti u tim procesima. U kojoj mjeri su medijski sadržaji oblikovani pod utjecajem spinovanja? (P)ostaju li novinari žrtve spin doktora, čiji broj rapidno raste? Kakve su implikacije ove tendencije na javnu sferu? U radu nudimo neke od mogućih odgovara na ova pitanja.