Ima li u nadoknadi još nešto osim blagoslova - Leydesdorff, Selma (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2009)
Referat povodom šezdeset godina Konvencije o genocidu 7/8. decembra, Haag. Komentar na govor Liesbeth Zegveld. Po preporuci autorice s engleskog prevela: Lada Buturović.