Sophia Perennis interkulturalnih susretanja: Povodom knjige Nevada Kahterana "Situating the Bosnian PARADIGM, the Bosnian experience of multicultural relation", NY, Global Scholarity Publication, 2008. - Pašalić-Kreso, Adila (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2009)
Knjiga profesora dr. Nevada Kahterana ima 195 stranica koje obuhvaćaju 12 poglavlja, uz Uvod profesora dr. Enesa Karića, Predgovor dr. Adnana Aslana iz Centra za islamske studije iz Istanbula (xxxiv strane), Pogovor Olivera Leamana sa University of Kentucky, te Napomene, Bibliografiju i Rezime. Knjiga, originalno napisana na engleskom jeziku, objavljena je kod uglednog izdavača Global Scholarly Publication u New Yorku.