Jedno vrijeme, jedan svijet - Filan, Kerima (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2008)
Knjiga Svijet Mustafe Muhibbija, sarajevskoga kadije, autorice dr. Tatjane Paić-Vukić, izvanredno zanimljivo govori o životu u Bosni, poglavito u Sarajevu u prvoj polovini 19. stoljeća. Povod za ovu studiju bila je zbirka rukopisnih djela na arapskom, turskom i perzijskom jeziku koja je pripadala sarajevskom kadiji Mustafi Muhibbiju (umro 1854). Autorica je studiju sačinila istražujući i analizirajući bilješke koje je vlasnik zapisao na marginama i praznim stranicama rukopisa. U tim je zapisima prepoznala njegov životni svijet. Povezujući kratke podatke koje je nalazila u rukopisnim djelima i one koje je iščitavala u njegovim privatnim bilježnicama, rekonstruirala je svijet Mustafe Muhibbija. Taj je svijet prikazala kroz Muhibbijev položaj u društvu, njegov odnos prema knjizi i duhovnosti uopće te kroz njegovu privatnost. Autorica je svoje istraživanje izvanredno dobro postavila u teorijski okvir i sročila je sjajnu knjigu koja predstavlja veliki doprinos poznavanju kulturne historije Bosne.