Genocid i njegove posljedice u Bosni i Hercegovini - Softić, Sakib (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2008)
Predmet ovog članka je utvrđivanje posljedica genocida utvrđenog presudom Međunarodnog suda pravde u Haagu 26. februara 2007. godine, po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije i Crne Gore zbog kršenja Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida, i promišljanje kako da se one uklone u interesu očuvanja mira i sigurnosti na prostorima zapadnog Balkana.