In Memoria "Nikola Kovač (1936-2007)" - Kazaz, Enver (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2007)
Nikola Kovač pripadao je generaciji književnih historičara, kritičara i esejista koja je od sedamdesetih godina prošlog vijeka naovamo u bosanskohercegovački kulturni prostor unosila idejne koncepte, metodološke i teorijske obrasce iz svijeta.