Moć lordova globalnog sela: Rupert Murdoch i The Wall Street Journal - Turčilo, Lejla (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2007)
Članak analizira(uspjeli) pokušaj globalnog medijskog mogula Ruperta Murdocha da preuzme kontrolu nad uglednim The Wall Street Journalom, te ekonomske i političke posljedice promjene vlasništva nad ovim svjetskim medijem. Na primjeru Murdocha autorica argumentira kako koncentracija medijskog vlasništva u rukama nekoliko moćnih transnacionalnih korporacija na globalnom planu nesumnjivo ima ne samo ekonomske nego i političke posljedice, osobito u kontekstu prava javnosti na informacije o zbivanjima u svijetu.