Pomirenje prošlosti u Bosni i Hercegovini: Negiranje genocida i uloga moralne inverzije - Alibašić, Haris (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2016)
U ovome radu autor nudi jedinstvenu perspektivu o ulozi administrativnog zla u modernom društvu, identificirajući moralnu inverziju u kontekstu negiranja genocida. Tekst pokriva nedavne događaje i vijesti u vezi sa rezolucijama o genocidu u Srebrenici i ulogu koju igraju srbijanski političari i političari bosanskih Srba u koordiniranim i finansijski podržanim nastojanjima da se diskreditiraju dobro dokumentirane činjenice o genocidu i zločinima počinjenim u Bosni i Hercegovini. Autor zaključuje da se pomirenje može postići istinskim i zajedničkim pokušajem da se prepoznaju zločini počinjeni od svih i u ime svih i da se, minimalno, pomirenjem ne smije podržati moralna inverzija i negiranje genocida.