(BIO)POLITIKA ZNANJA U DOBA INFORMACIONALIZMA - Hibert, Mario (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2020)
Ironija znanstvenog i tehničkog znanja u doba komunikacijskog kapitalizma i korporativne demokratije objektivizira se tehnodeterminističkim poimanjem statusa znanja i uloge suvremene informacijsko-komunikacijske tehnologije u proizvodnji subjektivnosti i društvenosti 21. stoljeća. U radu setematizira fantazma demokratske politike informacijskog društva koja se kroz tehnoznanstveni, biopolitički diskurs inaugurira kao „postdemokratska“ mantra neoliberalne paradigme ekonomske racionalnosti kapitalizma.