Muminovićeva "Filozofija ideologije" u evropskom krugu mišljenja: Analize - filozof u tranziciji: u povodu pet godina od smrti filozofa dr. Rasima Muminovića (1935-2012) - Krcić, Šefket (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2020)
Djelo Filozofija ideologije je ne samo posljednja objavljena knjiga za života Rasima Muminovića već i njegovo životno trotomno djelo kojim se ovaj mislilac vinuo visoko u tokove evropske filozofije. Ovo djelo je došlo nakon sjajnih Muminovićevih djela: Filozofija Ernesta Bloha, Ethos i ljudsko bivstvovanje, Ljudskost i povijesnost, Zarobljeni um i drugih spisa. Kao takva, ova trilogija zaslužuje stručnu analizu u vidu preglednog ogleda. To bi bio naš pristup idejama u dijalogu sa Muminovićevom filozofijom.