Seljački mir i građanski rat - Imamović, Mustafa (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2020)
Tekst je osvrt na knjigu Bakira Tanovića, Huska Miljković: historijski roman, „Svjetlost“, Sarajevo, 2004, str. 263 o Huski Miljkoviću, kontroverznom heroju iz Bosanske krajine u II svjetskom ratu i njegovom vojno-političkom lutanju između zaraćenih strana.