Nauka o državi ili statologija: kritička rekonstrukcija teorija države (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2016)
Tekst je prikaz knjige prof. dr. Esada Zgodića O državama: kritički pojmovnik statologije (Sarajevo, Fakultet političkih nauka, 2015).