Pogledi istraživača o fenomenu odbrane Sarajeva u opsadi: 1992–1995. (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2015)
Tekst je prikaz zbornika radova Politički i vojni značaj odbrane Sarajeva (1992–1995) sa međunarodne naučne konferencije održane 29. februara i 1. marta 2012. godine u Sarajevu (Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava, Sarajevo, 2014, 934 str.)