Snažna demokratska država – uslov sigurnosti (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2014)
Tekst je prikaz knjige Lade Sadiković Ustav Bosne i Hercegovine, sigurnost i ljudska prava (Centar za sigurnosne studije BiH, Sarajevo, 2012).