Grad kojem nema smisla išta poricati ili nametati (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2012)
Tekst je prikaz knjige Ismeta Bušatlića Kraljevski grad pod sultanima: Jajce 1528–1878. – Jajce: Medžlis islamske zajednice, 2011, 364 str.