Od orijentalizma do orijentologije: Ka poetici orijentalno-islamske umjetnosti (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2008)
Tekst je prikaz knjige Esada Durakovića „Orijentologija. Univerzum sakralnog teksta“.