Bosna i Hercegovina u programima i praksi nacionalnih političkih stranaka (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2008)
Rad predstavlja autorov pogled na položaj Bosne i Hercegovine prema programima i praksi nacionalnih političkih stranaka.
Keywords: Bosanstvo (bosanska nacija); Srbi; Hrvati; Bošnjaci; etnoimenovanje; nacija; nacionalizam pluralizam; politička stranka/partija; građanin; sekularizam