Antifašistički narodnooslobodilački rat u Jugoslaviji i savremenost (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2020)
U Istočnoj Evropi „ključajućem kazanu etnonacionalističkih osjećanja“, nacionalizam je u postkomunističkom periodu, sa eruptivnom provalom prošlosti, relativizirao dotadašnji osnovni antifašistički državno-legitimacijski okvir.