Misao o Europi - Kapidžić, Damir (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2020)
Kad govorimo o Europi, često mislimo na pojam koji je sam po sebi nejasan. "Postoji Europa" i postoji "Europa". Postoji mjesto, kontinent, politička i ekonomska stvarnost, i postoji Europa kao ideal, kao san, projekt, proces, kao razvoj ka nekom vizionarskom cilju.