Prilog proučavanja koncepcije o nacionalnom "opredjeljivanju" bosanskohercegovačkih Muslimana - Purivatra, Atif (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2010)
Članak je objavljen u časopisu Pregled br. 10, 1964. godine.