Albert Camus : Mit o Sizifu ("Veselin Masleša", Sarajevo, 1961, str. 131) - Prohić, Kasim (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2010)
Članak je objavljen u časopisu Pregled br. 1-2, 1962. godine.