O nastanku feudalnih posjeda muslimanskog bosanskog plemstva - Filipović, Nedim (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2010)
Rad je objavljen u časopisu Pregled br. 5, 1953. godine.