Stanovništvo Bosne i Hercegovine za posljednjih 100 godina (1840-1940) - Pejanović, Đorđe (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2010)
Rad je objavljen u časopisu Pregled br. 3, 1948. godine.