Đenana Buturović (1934-2012) - Kunić, Mirsad (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2012)
U subotu, 28. januara 2012., oko 20 sati, dobio sam sms poruku od Lade: „Mirsade, tužna vijest. Moja majka Đenana Buturović umrla je jutros u 05:20 sati. Vama sam mislila javiti prije, dok je bila bolesna, ali nadala sam se boljem.“ Na ovu konsternaciju, kao dodatno opterećenje, ‘svalila’ se i moja spriječenost da prisustvujem dženazi, dva dana poslije, u ponedjeljak, 30. januara 2012.