Istina o genocidu - Halilović, Safet (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2013)
Tekst je osvrt na knjigu Smaila Ĉekića Genocid i istina o genocidu u Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Univerzitet u Sarajevu i Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava, 2012)