Španska tragedija kao arhetipski predstavnik žanra tragedije osvete - Čerkez, Mirza (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2012)
Autor će u ovom radu prikazati okolnosti i razvoj žanra tragedije osvete u engleskoj renesansnoj književnosti te ponuditi prikaz karakterističnih odlika žanra na primjeru „Španske tragedije“ Thomasa Kyda kao arhetipskog predstavnika.