Islamska misao u srednjem vijeku - Kahteran, Nevad (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2010)
Tekst je prikaz knjige Islamic Thought in the Middle Ages’Anne Akasoy i Wima Ravena (ur.).