Povodom Bibliografije univerzitetskih i naučnih publikacija: 1949-2009. - Pejanović, Mirko (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2010)
Tekst je izlaganje sa promocije Bibliografije univerzitetskih i naučnih publikacija 1949–2009. održane 19. maja 2010. godine u povodu obilježavanja 60 godina postojanja i rada Univerziteta u Sarajevu.