Najvažniji evropski dokumenti o visokom obrazovanju - Mujakić, Muhamed (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2008)
Ovaj prilog pod nazivom „Najvažniji evropski dokumenti o visokom obrazovanju“ ima za cilj da na jednom mjestu predstavi prijevode najvažnijih evropskih dokumenata o visokom obrazovanju široj akademskoj javnosti u Bosni i Hercegovini. U posljednje vrijeme često se upotrebljavaju termini „Bolonja“, „Lisabonski proces“ i dr. a da se u suštini ne zna o čemu se u stvarnosti radi. Prilog ima i kritičku notu prema nadležnim vlastima koje nisu usvojile institucionalni okvir za primjenu „Bolonjskog procesa“ – zakon o visokom obrazovanju BiH.