Kur'an i hadis u intertekstualnom odnosu s usmenom pričom Bošnjaka - Šemsović, Sead (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2008)
U radu se najprije govori o pisanom kao intertekstu usmenog, zatim o sakralnom pisanom tekstu kao intertekstu usmenog teksta, i konačno o kur’ansko-hadiskom podtekstu usmene priče Bošnjaka. Ovakav slijed promatranja pitanja intertekstualnih relacioniranja uvjetovan je složenošću pitanja Kur’ana i hadisa kao podteksta usmenog pripovijedanja Bošnjaka, s jedne strane, dok dodatna usloženost problema proistječe iz dosadašnjih sporadičnih zanimanja za sličnu problematiku. Rad pokušava tek u obrisima prepoznati svu raznolikost varijeteta prisutnosti kur’anskog i hadiskog teksta, čime zapravo tek načinje mnoga polja za nova sagledavanja usmeno-književne građe.