Odlazi još jedan od onih velikih i značajnih: Milan Kangrga 1923 - 2008 - Filipović, Muhamed (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2008)
U petak, 25. aprila 2008. godine, hrvatska televizijska stanica „Nova“ objavila je kratku vijest koja je glasila: „Umro je filozof Milan Kangrga.“ Osim ove obavijesti u tekstu bez slike, nije bilo nikakve dodatne vijesti.