Svakodnevni život u Vizantiji - Maslo, Šejla (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2008)
Tekst je prikaz knjige pod nazivom „Vizantinci", u kojoj je kroz portrete siromaha-prosjaka, seljaka, vojnika, profesora, ili učenog čovjeka, klerika, žene, careva i svetitelja živo i senzibilno predstavljen svakodnevni život u Bizantiji.