Operacija Jesen '94. - Tucaković, Šemso (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2008)
„Operacija jesen ‘94“, knjiga novinara Oslobođenja Šefke Hodžića, peto je djelo ovog autora koje govori o ratnim dešavanjima na našim prostorima. Knjiga je promovirana dana 11. 11. 2007. godine. Autor nije bez razloga odabrao jedanaesti novembar, jer je upravo tog dana, prije trinaest godina, počela ratna operacija u Hercegovini „Jesen ‘94“, koja i danas izaziva brojne kontroverze. No, knjiga govori i o Pofalićkoj bici, zbivanjima u Srebrenici, u mostarskoj „Vranici“, a mnoge će vjerovatno najviše zainteresirati posljednji dio „Jeseni 94“, u kojem se objašnjava, svjedočenjem i dokumentima, zašto jedinice bosanskohercegovačke armije nisu krenule prema Banjoj Luci.