Pravno-politički razvitak Bosne i Hercegovine : dokumenti sa komentarima - Smajić, Ramiza (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2008)
Djelo Dženane Čaušević je zbirka relevantnih izvornih tekstova koji oslikavaju Bosnu u njenom milenijskom trajanju kao države u kompaktnom vidu i pod stalnim imenom. Navedeni dokumenti pružaju dobar uvid u dinamiku državnog i pravnog uređenja, a uz to i njen teritorijalno-politički kontinuitet.