Pitanje o Bošnjacima i Bosni - Lavić, Senadin (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2008)
Ovaj tekst je prikaz knjige Muhameda Filipovića "Ko smo mi Bošnjaci" (Sarajevo, 2007). U ovom tekstu se prikazuju neke od najvažnijih misli i tvrdnji akademika Filipovića u vezi s pitanjem o Bosni i Bošnjacima kao njezinom narodu koji ima svoj povijesni, kulturni, geopolitički, regionalni i duhovni identitet među drugim evropskim narodima.