Okrugli sto Mjesto i uloga javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini održan 26. marta 2015. godine: Izlaganja - Avdispahić, Muharem; Halilović, Enver; Lavić, Senadin; Delić, Zlatan; Pejanović, Mirko; Fočo, Salih; Žiga, Jusuf; Čizmić, Elvir; Osmanković, Jasmina; Pojskić, Naris; Pojskić, Lejla; Bajrović, Kasim; et al. (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2015)
Izlaganja s okruglog stola Mjesto i uloga javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini održanog 26. marta 2015. godine Willem Halffman Hans Radder