Enciklopedija kriminologije i krivičnog pravosuđa - Smailagić, Nedžad (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2015)
Tekst je prikaz Enciklopedije kriminologije i krivičnog pravosuđa urednika G. Bruinsme i D. Weisburda (izd. Springer, Heidelberg, 2014).