Evropski poredak i Bosna i Hercegovina - Zolota, Alma; Muslić, Fuada (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2015)
U radu autorice daju prikaz knjige Lade Sadiković „Država u evropskom poretku“, II izdanje, koja je objavljena u Sarajevu i Zagrebu u ediciji Biblioteke Priručnici i udžbenici 2009. godine. Knjiga predstavlja pokušaj da se teorijski analizira i približi pitanje pozicije svih država, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, u evropski sistem zaštite ljudskih prava. Autorica knjige „Država u evropskom poretku“ nastoji istražiti položaj države u evropskom sistemu zaštite ljudskih prava, ulaže napore da preciznije utvrdi šta znači nova pozicija države ne samo u pogledu razvoja mehanizama zaštite nego i zaštite svake države koja je članica tog sistema. U tom kontekstu ovo štivo predstavlja bitan iskorak u analiziranju trenutne situacije u Bosni i Hercegovini i njenom bržem približavanju evropskim integracijama.