Prilog bosanskoj državnosti - Džananović, Mirza (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2014)
Tekst je prikaz drugog izdanja knjige Safeta Halilovića Restitucija bosanske državnosti, koju je objavio Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu 2013. godine.