Kritički o ambisu etnonacionalizma - Premec, Vladimir (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2014)
Tekst je prikaz knjige Tatjane Sekulić Od razorenog ka otvorenom društvu („Rabic“, Sarajevo, 2014).