IN MEMORIAM: Prof. dr. Vera Čučković (1. 11. 1933 - 27. 7. 2017) - Lučić, Zdravko (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2020)
U Beogradu 27. 7. 2017. godine ovaj svijet je u 84. godini života napustila prof. dr. Vera Čučković, koja je veliki dio radnog vijeka bila član kolektiva Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu kao cijenjeni redovni profesor Rimskog prava. Mnogim generacijama studenata, saradnika i profesorskog kolegija naše kuće ostat će u prijatnom sjećanju lik ove heroine temeljitog pravničkog odgojitelja i pedagoga. Zračila je profesorskim autoritetom, uz posjedovanje istinske ljudske komunikativnosti sa predstavnicima svih slojeva odgojnog procesa mladih pravnika u našem društvu. Nesebično je prenosila svoja dubinska znanja fenomena rimske pravne tradicije svima onima koji su pokazivali interes za suštinske odrednice pravnih korijena, a naročito prema svojim najbližim saradnicima asistentima.