Esad Zgodić i prevazilaženje "zoopolisa" / Esad Zgodić and Overcoming the Zoopolis - Mujkić, Asim (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2020)
Reflections accompanying a book by E. Zgodić "Politička zoologija (Political Zoology)", (Dobra knjiga, Sarajevo, 2014).